Υλικά που θα χρειαστείτε
1300 ml ελαιόλαδο
2100 γρ. αλεύρι από το φούρνο για μελομακάρονα
500 γρ. αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο σακουλάκι) Αγίου Γεωργίου
500 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ κανέλλα
1 κ.σ γαρύφαλλο
5 κγ γεμάτα baking powder
1 σφηνάκι κονιάκ
Σιρόπι
1 κιλό μέλι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Στην αρχή καίμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Μελώνουμε όταν έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά για το σιρόπι. Φέρνουμε σε βρασμό και ξαφρίζουμε. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν δεν βγαίνει άλλος αφρός.
Βουτάμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να μελωθούν ανάλογα με το πόσο μαλακά ή σκληρά θέλουμε να είναι.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα που θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!
1300 ml ελαιόλαδο
2100 γρ. αλεύρι από το φούρνο για μελομακάρονα
500 γρ. αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο σακουλάκι) Αγίου Γεωργίου
500 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ κανέλλα
1 κ.σ γαρύφαλλο
5 κγ γεμάτα baking powder
1 σφηνάκι κονιάκ
Σιρόπι
1 κιλό μέλι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Στην αρχή καίμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Μελώνουμε όταν έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά για το σιρόπι. Φέρνουμε σε βρασμό και ξαφρίζουμε. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν δεν βγαίνει άλλος αφρός.
Βουτάμε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να μελωθούν ανάλογα με το πόσο μαλακά ή σκληρά θέλουμε να είναι.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα που θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου