www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργικό: Επί τάπητος η περικοπή επικουρικών συντάξεων


Οι προωθούμενες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και άλλες παρεμβάσεις όσον αφορά στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στις 13.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αποφασίστηκε ότι η τροπολογία για τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις να κατατεθεί στα μέσα Ιανουαρίου και οι ρυθμίσεις της θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η
Ιανουαρίου.

Εκτός των μειώσεων, μεταξύ των παρεμβάσεων που προωθούνται είναι και η ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων φορέων επικουρικής ασφάλισης ΙΚΑ ιδιωτικού τομέα, δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών), καθώς και η καθιέρωση ενιαίων κανόνων χορήγησης και ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης.

Χθες αλλά και σήμερα μιλώντας μέσω του εκπροσώπου της κ. Μιχελάκη η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στις προωθούμενες μειώσεις, υπογραμμίζοντας ότι «συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων».

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος Ν. Νικολόπουλος σημείωσε ότι «εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο».

«Εξαγγέλλει», πρόσθεσε, «συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά αυτά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: