www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«΄Οχι» στις ιδιωτικοποιήσεις


Με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία ενάντια στις προωθούμενες ιδωτικοποιήσεις και την περικοπή των εισοδημάτων τους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (και τις τράπεζες), τον ΟΠΑΠ και τα λιμάνια.


Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα συλλαλητήρια εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη
της βάρδιας και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος ΗΣΑΠ θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν 8 το πρωί με 10 το βράδυ και το τραμ από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

Σημειώνεται ότι και οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τους έως τις 8 το πρωί.

Ακινητοποιημένοι για 24 ώρες θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, με συνέπεια να μην λειτουργήσει και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο που ελέγχεται από το δίκτυο του Προαστιακού.

Γ. Παναγόπουλος: Εργαλεία ανάπτυξης και όχι ασημικά οι ΔΕΚΟ


«Η Ελλάδα και οι Έλληνες δε μπορεί και δεν πρέπει να έχουν ως όραμα να πάρουμε δάνεια και στη συνέχεια δανεικά. Έχουμε όραμα για το μέλλον, να βγει η χώρα από την κρίση, να υπάρχει ανάπτυξη με εργασία για τους νέους ανθρώπους», παρατήρησε κατά την απεργιακή συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.


«Αυτά», πρόσθεσε, «μπορούν να τα προσφέρουν μόνο οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που δεν είναι ασημικά για να ξεπουλιούνται. Είναι εργαλεία ανάπτυξης και θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και άγγιξε το 100%.

Σε «ειρηνικό ξεσηκωμό» καλεί ο Αλ. Τσίπρας


Το «παρών» στην πλατεία Κλαυθμώνος έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, «ο γαντζωμένος στην καρέκλα του Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο, είτε βρίσκονται τελείως μα τελείως στον κόσμο τους, είτε είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να ξεπουλήσουν τη χώρα και να εγκληματήσουν κατά του ελληνικού λαού».


Αναφερόμενος στην υπό εξέταση πρόταση επιβολής έκτακτης εισφοράς 3% σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να μη μειωθεί το αφορολόγητο, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η σπουδή τους να φέρουν κεφαλικό φόρο στους Έλληνες, σε έναν γονατισμένο λαό, μας γυρίζει πίσω στην περίοδο του Μεσαίωνα, όπου οι βασιλιάδες έβαζαν κεφαλικό φόρο στους υποτακτικούς τους».

«Μία λύση υπάρχει για τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε, «ο ειρηνικός ξεσηκωμός για να φύγουν αυτοί οι επικίνδυνοι. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο».

ΔΗΜΑΡ: Νέα μέτρα στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση


«Ενάμισι χρόνο μετά και η κυβέρνηση συνεχίζει να σχεδιάζει και να παίρνει νέα μέτρα στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση της περιστολής των χαμηλών εισοδημάτων των μισθών και των συντάξεων», ανέφερε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Υποστήριξε ακόμη ότι πολιτική αυτή της κυβέρνησης δεν είναι μονόδρομος, και υπενθύμισε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει άλλος δρόμος, είπε, που θα στηρίζεται στην αντιστροφή της ύφεσης μέσα από μια αναπτυξιακή διαδικασία, στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.



Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη


Ενάντια στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις διαμαρτυρήθηκαν και εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Προσυγκεντρώσεις έγιναν στον ΟΠΑΠ, το λιμάνι, την ΕΥΑΘ και τον ΟΤΕ, ενώ οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ έφτασαν με λεωφορεία. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έκαναν επίσης πορεία προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: