www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παρεμβάσεις κατά της λαθρομετανάστευσης ζητεί από την ΕΕ ο Χρ. Παπουτσής


Την ενίσχυση των κρατών μελών που επωμίζονται στο εσωτερικό τους «το τεράστιο βάρος της λαθρομεταναστευτικής πίεσης» ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στo Λουξεμβούργο.

«Οι Έλληνες πολίτες, στον Έβρο, στην Αθήνα, στα νησιά του Αιγαίου, στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα είναι Ευρωπαίοι πολίτες και απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων ούτως ώστε να αισθάνονται την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην καθημερινή τους ζωή», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

Στο δίκαιο αυτό αίτημά τους, πρόσθεσε, η ευρωπαϊκή απάντηση θα πρέπει να είναι άμεση και
αποτελεσματική.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Σύνορα, τη Μετανάστευση και το Ασυλο και τα Συμπεράσματα τα οποία θα εκδώσει το Συμβούλιο, ο Ελληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει κάθε πρόταση που βελτιώνει την ενισχυμένη συνεργασία Σένγκεν και ταυτόχρονα απορρίπτει κάθε σκέψη που τροποποιεί το κοινοτικό κεκτημένο.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Παπουτσής, η ενίσχυση του χώρου Σένγκεν προϋποθέτει βελτίωση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και κατοχύρωση της δυνατότητας των κρατών μελών να αποτρέπουν και να απαγορεύουν κάθε μορφή παράνομης εισόδου στο έδαφός τους.

Ζήτησε τέλος την έμπρακτη εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, αφού, όπως είπε, οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση θα λειτουργήσει εις βάρος των συμφερόντων της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: