www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού


Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που φέτος θα υποβληθεί από τους υποψηφίους για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι απαραίτητη η εισαγωγή του 8ψηφιου κωδικού που δόθηκε στους μαθητές για τις πανελλήνιες, καθώς και τα αρχικά γράμματα (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο) στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Μετά την εισαγωγή των στοιχείων εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο οι υποψήφιοι πρέπει να φυλάξουν, αφού θα τους χρειαστεί και πάλι.

Σημειώνεται ότι στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξουν τις επιλογές τους ή να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο πριν από την τελική υποβολή, η ενεργοποίηση της οποίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού επισημαίνονται τα ακόλουθα:

- tο password δίνεται μόνο από το σχολείο

- η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού πρέπει να γίνει μέσα στις προθεσμίες, ενώ μετά την οριστική
υποβολή δεν παρέχεται η δυνατότητα αλλαγών και τροποποιήσεων

- η δήλωση του υποψηφίου ότι ανήκει σε μια από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές κλπ) πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, δηλαδή περίπου στο τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: