www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κανονικά από τις 10/5 η απογραφή πληθυσμού


Κανονικά θα γίνει η γενική απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών από τις 10 έως και τις 24 Μαϊου 2011, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, διαβεβαιώνοντας πως δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης της σχετικής διαδικασίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, οι προετοιμασίες για την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών στο σύνολο της χώρας εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και συνεπώς δεν υφίστανται λόγοι που να οδηγούν σε αναβολή ή ακύρωση της.

Ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η απογραφή κτιρίων ολοκληρώθηκε στις 31.3.2011 και η απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών θα διενεργηθεί το διάστημα από 10 έως και 24 Μαϊου 2011.

Αυτό το διάστημα, πρόσθεσε, η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των απογραφέων (σσ. θα απαιτηθούν περίπου 50.000 άτομα) που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το
κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.

Ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επιλογής των απογραφέων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν και την εμπειρία στο στατιστικό έργο γενικότερα. Την ίδια ώρα προχωρά η πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της απογραφής στην Αττική και στις υπηρεσίες στατιστικής των νομών.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μουσουρούλης, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό για την επιτυχή έκβαση της απογραφής επισημαίνοντας ότι η γενική απογραφή πληθυσμού, νοικοκυριών και κτιρίων, όχι μόνον αποτελεί ευρωπαϊκή και διεθνή υποχρέωση της χώρας, αλλά και επιβάλλεται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η στατιστική κατάταξη των περιφερειών της χώρας ως προς την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: