www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Νεκρός ο Μπιν Λάντεν» ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ


O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νούμερο ένα καταζητούμενος των ΗΠΑ, για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και σειρά άλλων τρομοκρατικών ενεργειών, ο ιδρυτής και ηγέτης της Αλ Κάιντα Όσαμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους το σώμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Όπως είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, επρόκειτο για αμερικανική χερσαία επιχείρηση που έγινε σε συγκρότημα κατοικιών έξω από το Ισλαμαμπάντ στην επαρχία του Πακιστάν Αμπονταμπάντ (Αbboddabad).

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πληροφορίες για το πού κρυβόταν ο Όσαμα Μπιν Λάντεν ήταν γνωστές εδώ και μήνες και σε όλο αυτό το διάστημα ετοιμαζόταν με άκρα μυστικότητα η επιχείρηση.

Η επιχείρηση έγινε από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τις πακιστανικές μυστικές
υπηρεσίες και τον συντονισμό της ανέλαβε η Joint Special Operation Command.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαρρέει ότι η εντολή που είχε δωθεί ήταν να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι ο ίδιος και η φρουρά του αντιστάθηκε και πυροβολήθηκε τουλάχιστον μια φορά με σφαίρα στο κεφάλι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επιδρομής ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και των φρουρών του Μπιν Λάντεν.

Τα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του Λευκού Οίκου μεταδίδουν ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών η φρουρά προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα 2 γυναίκες, οι οποίες και τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ νεκρός φέρεται να είναι κι ένας από τους ενήλικους γιούς του Μπιν Λάντεν.

Επίσης σύμφωνα με άλλες πηγές οι αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στο Πακιστάν μέσω του Αφγανιστάν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση. Σημειώνεται ότι όλες οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ βρίσκονται στον υψηλότερο συναγερμό εξαιτίας του φόβου αντιποίνων από τρομοκρατικές ομάδες.

Πλήθος κόσμου στο άκουσμα της είδησης συγκεντρώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο πανηγυρίζοντας για το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Σημαντικό επίτευγμα χαρακτήρισε τον θάνατο του Μπιν Λάντεν ο προκάτοχος του Ομπάμα, Τζορτζ Μπους. "Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται, αλλά απόψε η Αμερική έστειλε ένα αλάνθαστο μήνυμα: Δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", ανέφερε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: