www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 26.12.2010

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Βόρεια Δωδεκάνησα, φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σταδιακά θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νότια, περιμένουμε την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010. Χιόνια θα πέσούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 1400 μέτρων, με τάση από το βράδυ στην Ήπειρο και στη Δ. Μακεδονία να επεκταθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 9, από 7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 10 έως 15 στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 13 έως 17 στις νησιωτικές περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου, από 13 έως 20 βαθμούς Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από τις απογευματινές ώρες στα βορειότερα πελάγη θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς μέτριους.

Αυξημένες νεφώσεις, υψηλά ποσοστά υγρασίας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι -
νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες και πιθανόν τη νύχτα καταιγίδες, καθώς και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: