www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ραντεβού στο Σύνταγμα για την αλλαγή φρουράς στον ΟΤΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να έχει εντός της ημέρας o Γκίντο Κέρκοφ, στέλεχος της Deutsche Telekom που έχει την ευθύνη για τις επενδύσεις της εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη.


Πρακτικά πρόκειται για μια συνάντηση μεταξύ των δύο κύριων μετόχων του ΟΤΕ, οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν για το διάδοχο ή τους διαδόχους του Παν. Βουρλούμη.

Ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ έχει εκφράσει και δημοσίως την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του οργανισμού. Σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου ο Παν. Βουρλούμης δήλωσε πως βλάπτει τον ΟΤΕ η παράταση της μεταβατικής περιόδου και πως κατά τη δική του εκτίμηση η αποχώρησή του από τον οργανισμό θα έχει γίνει πριν το τέλος του
έτους.

Στην περίπτωση που κυβέρνηση και Deutsche Telekom επιλέξουν πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις δύο κορυφαίες θέσεις στη διοίκηση του ΟΤΕ δεν αλλάζουν ουσιαστικά πολλά πράγματα. Αντίθετα, εάν ενεργοποιηθεί η διάταξη της συμφωνίας μετόχων για την περίπτωση διαρχίας, η Deutsche Telekom θα ορίσει το διευθύνοντα σύμβουλο και το Δημόσιο τον πρόεδρο. Σε αυτό το ενδεχόμενο δημιουργείται και Εκτελεστική Επιτροπή με τον διευθύνοντα σύμβουλο επικεφαλής, η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί το ισχυρότερο διοικητικό όργανο εντός του ΟΤΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: