www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Δικάζονται 105 μαθητές «καταληψίες»-Διαμαρτύρεται η ΟΛΜΕ και ζητά την κατάργηση της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Εκατόν πέντε μαθητές «καταληψίες» των περσινών μαθητικών κινητοποιήσεων δικάζονται στις 29 Οκτωβρίου (την επαύριο της εθνικής γιορτής) για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009.


Η ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών, για «παρεμπόδιση και διακοπή της ομαλής λειτουργίας δημόσιων σχολείων» και κηρήσσει τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα της δίκης, δηλαδή την Παρασκευή 29/10/2010 (ώρες 11 – 2) για να μπορέσουν οι καθηγητές να
εκφράσουν, με την παρουσία τους στο δικαστήριο, τη συμπαράσταση στους μαθητές τους.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ καταγγέλλει «την εκ νέου ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» οι μαθητικές κινητοποιήσεις» και καταδικάζει « κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων».


kryfokamari: Τα λόγια είναι φτώχεια... Να ποιοι είναι πίσω από τις καταλήψεις. Είναι ωραίο να πληρώνεσαι και να κάθεσαι ή να κάνεις ιδιαίτερα με 50, 60 ευρώ την ώρα και μαύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: