www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πρεσβευτές εγκαταλείπουν τη Μόσχα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Αρκετές χώρες αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Μόσχα ενώ άλλες συστήνουν στους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στη Ρωσία, λόγω επιδείνωσης στη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Διπλωμάτες και υπάλληλοι πρεσβειών της Αυστρίας, της Πολωνίας και του Καναδά εγκατέλειψαν τη χώρα ενώ η Γερμανία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.


Οι ρωσικές υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν τους πολίτες να μη βγουν από το σπίτι και να αποφύγουν τη σωματική άσκηση καθώς επικίνδυνο νέφος από τις χειρότερες πυρκαγιές στη σύγχρονη ρωσική ιστορία έχει καταλάβει την πόλη.

Το Σάββατο στη Μόσχα καταγράφηκε η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση του 2010, με το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα να είναι 6,5 φορές υψηλότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο. Η συγκέντρωση
άλλων δηλητηριωδών ουσιών στην ατμόσφαιρα της πόλης ήταν εννέα φορές υψηλότερη από το φυσιολογικό.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να "εξετάσουν προσεκτικά" τους κινδύνους που κρύβει ένα ταξίδι στη Ρωσία. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδέψουν σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας.

Οι διεθνείς προσπάθειες βοήθειας προς τη χώρα ενισχύονται, με τη Γαλλία να στέλνει πυροσβεστικό αεροσκάφος και την Ιταλία να δηλώνει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει πυροσβεστικά αεροσκάφη ανά πάσα στιγμή εφόσον τής ζητηθεί.

Επίσης, 155 πολωνοί πυροσβέστες κατευθύνονται στη Ρωσία, ενώ η Γερμανία ανταποκρίθηκε στο ρωσικό αίτημα για την αποστολή 100.000 προστατευτικών μασκών, υδραντλίες και γεννητριών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: