www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αντέχουν στην κρίση τα οικονομικά της Α-Β Βασιλόπουλος

Επιβεβαιώνοντας την τάση ότι τα σούπερ-μαρκετς πλήττονται σε μικρότερο βαθμό έναντι άλλων κλάδων από την ύφεση η Α-Β Βασιλόπουλος εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2010 αύξηση εσόδων και διατήρηση των κερδών προ φόρων στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Μείωση παρουσίασαν τα κέρδη μετά φόρων λόγω της έκτακτης φορολογικής εισφοράς που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 765,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2010 από 714,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 7,2%. Αυτό σύμφωνα με τη διοίκηση αποδίδεται στην εμπορική πολιτική της εταιρίας, στη διαρκή
προσπάθεια για την αναβάθμιση των καταστημάτων της, καθώς και στη συνεισφορά των νέων καταστημάτων και των καταστημάτων της εταιρίας ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε.

Τα Μικτά Αποτελέσματα ανήλθαν σε 177,6 εκατ. ευρώ από 163,1 εκατ. ευρώ το 2009 παρουσιάζοντας αύξηση 8,9%, μεγαλύτερη από αυτή του κύκλου εργασιών λόγω κυρίως της ορθολογικής διαχείρισης τόσο των αγορών, όσο και των αποθεμάτων, καθώς και στην αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Οι Λειτουργικές Δαπάνες ανήλθαν σε 161,6 εκατ. ευρώ από 146,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,1%. Η αύξηση αντανακλά τις επενδύσεις για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των καταστημάτων της, καθώς και από την επίδραση των αποκτηθέντων καταστημάτων της εταιρίας ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε.

Τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 36,1 εκατ. ευρώ έναντι 33,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4% οφειλόμενη κυρίως στην επίτευξη της αύξησης των πωλήσεων και του καλύτερου μικτού κέρδους.

Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε 16,2 εκατ. ευρώ από 16,3 εκατ. ευρώ. Τα Κέρδη μετά τους Φόρους ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,5 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 5,5 εκατ. ευρώ λόγω της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στις 6 Μαίου 2010.

Ο όμιλος συνέχισε να επενδύει και να αυξάνει το προσωπικό του με 888 νέες θέσεις εργασίας, από 8.857 στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2009 σε 9.745 στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2010, εκ των οποίων 159 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από την αρχή της τρέχουσας χρήσης.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 η διοίκηση της Α-Β Βασιλόπουλος σχεδιάζει την επιτάχυνση της ανάπτυξής της με την προσθήκη 6-8 επιπλέον νέων καταστημάτων στο δίκτυό της, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων του δικτύου δικαιόχρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: