www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε φορητούς υπολογιστές Sony Vaio

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της υπερθέρμανσης, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και φθορές στα πλαστικά μέρη του υπολογιστή τους βρίσκονται οι κάτοχοι 535.000 φορητών υπολογιστών Sony Vaio σειράς C και F.


Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπερθέρμανη των φορητών υπολογιστών προκύπτει εξαιτίας ελαττώματος στον τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας και οφείλεται σε λάθος που βρίσκεται στο λογισμικό εκκίνησης του υπολογιστή (BIOS) και συγκεκριμένα στην ενότητα της διαχείρισης ενέργειας.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Sony, το πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ δεν τίθεται θέμα ανάκλησης των υπολογιστών. Οι κάτοχοι δηλαδή των συγκεκριμένων υπολογιστών θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Sony (http://esupport.sony.com/US/perl/support-info.pl?info_id=611) και αφού ελέγξουν αν το μηχάνημα τους
εμπίπτει σε κάποια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, να «κατεβάσουν» την αναβάθμιση που λύνει το πρόβλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Sony, τονίζεται ότι δεν τίθεται θέμα ανάφλεξης των μηχανημάτων, όμως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, η υπερθέρμανση ήταν τόσο έντονη που είχε ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των πλαστικών στο εξωτερικό του υπολογιστή

Από το συνολικό αριθμό των υπολογιστών που παρουσιάζουν υπερθέρμανση, οι 259.000 έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, 103.000 στην Ευρώπη, 120.000 στην Ασία και 52.000 στην Ιαπωνία.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: