www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

6,5 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» το Μεξικό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε στην Οαχάκα του νοτίου Μεξικού. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην πόλη του Μεξικού, δεν προκάλεσε θύματα ή μεγάλες ζημιές.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή της Οαχάκα σε βάθος 10 χλμ., ανακοίνωσαν το Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Μεξικού και το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Καμιά σημαντική ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, οι οποίοι κάνουν λόγο μόνο για σπασμένα τζάμια σε ορισμένες παράκτιες περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο.

Η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή επί τριάντα δευτερόλεπτα, αλλά το Κέντρο Προειδοποίησης
για Τσουνάμι του Ειρηνικού δεν εξέδωσε προειδοποίηση.

Ο σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικού, 470 χλμ. βορειότερα, προκαλώντας πανικό και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μερικές συνοικίες.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι σχεδόν καθημερινές σε ορισμένες περιοχές του Μεξικού παρότι δεν γίνονται πάντα αισθητές από τον πληθυσμό. Ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, μεγέθους 8,1 βαθμών, είχε σημειωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 1985 προκαλώντας το θάνατο 10.000 έως 30.000 ανθρώπων, σύμφωνα με στοιχεία της εποχής.
newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια: