www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με παραχώρηση της λειτουργίας σε ιδιώτες οι νέοι Αστικοί Αυτοκινητόδρομοι

Με παραχώρηση της λειτουργίας σε ιδιώτες, θα πραγματοποιηθούν οι νέοι Αστικοί Αυτοκινητόδρομοι που σχεδιάζονται για την Αθήνα καθώς και η Εξωτερική Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης.


Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (IBTTA) με θέμα «Σύγχρονοι Δρόμοι με Διόδια - Ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής ευθύνης», που πραγματοποιείται σήμερα, με τη συμβολή των ΑΤΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Ρέππας σημείωσε πως στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής για το διευρωπαϊκό οδικό

δίκτυο εντός της χώρας μας προσβλέπουμε

- στη μετατροπή των κυρίων οδικών αξόνων της χώρας σε αυτοκινητόδρομους

- στη μετατροπή των δευτερευόντων οδικών αξόνων σε οδούς ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης με ελεγχόμενες προσβάσεις

- στη δημιουργία νέων συνδέσεων για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δικτύου

- στην εισαγωγή ευφυών συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας και πληροφόρησης των χρηστών, βασισμένων σε ευρωπαϊκά πρωτόκολλα διαλειτουργικότητας, για αποδοτικότερη κινητικότητα των χρηστών και φιλικότερη ως προς το περιβάλλον αξιοποίηση των υποδομών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να δημοπρατηθεί τον επόμενο χρόνο, με σύμβαση παραχώρησης, ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός - μήκους 50 χλμ περίπου - θα συνδέσει δύο σημεία του ΠΑΘΕ παρακάμπτοντας την Αθήνα και τα τμήματα του ΠΑΘΕ που γειτνιάζουν με αυτή και τα οποία έχουν αρχίσει να δείχνουν τις πρώτες ενδείξεις κορεσμού.

«Με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων αυτών ολοκληρώνεται στην ουσία το δίκτυο των υπεραστικών αυτοκινητοδρόμων της χώρας» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: