www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Τελευταίο αντίο στον Σπύρο ΠουκαμισάΤο τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι, καθώς και πλήθος κόσμου, στον άτυχο φαρμακοποιό, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στου Ρέντη από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών.

Συντετριμμένοι και βυθισμένοι σε βουβό πόνο, οι οικείοι του Σπύρου Πουκαμισά αλλά και πλήθος κόσμου που συγκλονίστηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία, τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ με ένα δυνατό χειροκρότημα φώναξαν «αθάνατος!».

Στην κηδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στου Ρέντη, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο Γ. Τραγάκης της Νέας
Δημοκρατίας, ο Ν. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λ. Τζανής.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν στιγμές από τον αποχαιρετισμό στο Σπ. Πουκαμισά και τις δηλώσεις της ειδικής γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Ρ. Μπογδάνου.

Ψάχνουν συμμορία ρωσοπόντιων για το φόνο του φαρμακοποιού


Σε μια συμμορία Ρωσοπόντιων, που πιθανόν σχετίζεται και με διακίνηση ναρκωτικών, στρέφεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για την εν ψυχρώ δολοφονία την Τετάρτη το απόγευμα, στου Ρέντη, του 52χρονου φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν διαπιστώσει ότι ο άτυχος άνθρωπος πυροβολήθηκε από όπλο τύπου Makarov, τα οποία είναι αποκλειστικά ρωσικής κατασκευής και έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν μόνο κακοποιοί από την πρώην Σοβιετική Ενωση.


Η έρευνα εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με το κλεμμένο πιθανόν ΙΧ - κίτρινο, μάρκας Πεζώ - που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την διαφυγή τους από τον χώρο της επίθεσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ υπάρχουν οκτώ ΙΧ ίδιου τύπου για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή και ερευνώνται διεξοδικά όλες αυτές οι περιπτώσεις.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ θα είναι μια εντυπωσιακή σύμπτωση, αφού και η δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011, στο ίδιο σημείο στου Ρέντη, είχε διαπραχθεί και πάλι από συμμορία Ρωσοπόντιων κακοποιών που έκαναν ληστείες.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου από τον συνδυασμό των καταγραφών να βρεθούν στα ίχνη των δραστών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μια «ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση» αφού δεν υπάρχουν στοιχεία - αντίθετα απ' ότι είχε συμβεί με τους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών - σχετικά με το δρομολόγιο τους πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια.

Αν η διαδρομή ήταν γνωστή θα ήταν πιο εύκολο να γίνει ο προσδιορισμός τους μέσω των αναλύσεων από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «το ποσοστό εξιχνιάσεων δολοφονικών επιθέσεων στην διάρκεια ληστειών είναι μόνο της τάξης του 50%. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν εκμεταλλεύσιμα δεδομένα γιατί δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την προέλευση και τις κινήσεις των άφαντων δραστών».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναφέρουν, που έχουν αντληθεί κρίσιμα στοιχεία είναι από αποτυπώματα σε οχήματα που χρησιμοποιούν οι δράστες ή άλλα που αντλούνται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αργότερα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν και από τις αναλύσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων», παρατηρούν.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπιστώνουν ότι συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών περιδιαβαίνουν με ΙΧ και μοτοσυκλέτες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και στοχεύουν καταστήματα που φαίνεται να έχουν μεγάλη κίνηση και πιθανόν περισσότερες εισπράξεις.

ΕΦΥΓΕΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ όπως είπε η κόρη σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: