www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ανεύθυνος και ανίκανος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση».


«Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και -όπως είπε- λένε «πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν και να τις κλείσουν, πότε για την αστυνομία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «υπάρχει και ο φόβος τους για τον ίδιο τους τον εαυτό», συμπληρώνοντας πως «απέκτησαν ξαφνική δύναμη που δεν την περίμεναν και
τρόμαξαν». «Τρόμαξαν και οι ίδιοι από την ευθύνη μιας πιθανής διακυβέρνησης, είναι ανέτοιμοι και ανίκανοι να κυβερνήσουν», υπογράμισσε.

Αναφερόμενος στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «ξεκινούν από την ανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία». Μίλησε ακόμη για «συνασπισμό από συνιστώσες της γκρίνιας» και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται κόμμα ευθύνης, καθώς -όπως είπε- εκτονώνουν τους εαυτούς τους με διαμαρτυρία, αλλά είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

 Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου, τόνισε εκ νέου ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και «σε πολλά δεινά».

 Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το πρόβλημα δεν είναι πια Μνημόνιο ή καταγγελία του Μνημονίου, αλλά η ουσιαστική τροποποίηση του Μνημονίου, την οποία προτείνει η ΝΔ.

«Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή. Η έξοδος από το ευρώ στην οποία τη σπρώχνουν οδηγεί στην καταστροφή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κόντρα σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ αλλά και κόντρα σε εκείνους που φέρνουν την καταστροφή, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της ορθότητας, το μεσαίο δρόμο, το δύσκολο δρόμο. Δημιουργούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».

 Όπως είπε, η ΝΔ έχει τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξει με ρεαλιστικό τρόπο το Μνημόνιο. «Εκείνοι απλώς βγάζουν την Ελλάδα από την Ευρώπη και τη στέλνουν πίσω δεκαετίες», συμπλήρωσε.

 «Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε» 

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έθεσε το μηχανισμό της ΝΔ σε θέση μάχης εν όψει των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου. «Δεν υπάρχει χαλάρωση. Έχει αρχίσει ήδη η νέα μάχη. Θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα και με αγάπη για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

Υπογράμμισε εκ νέου ότι η μάχη αφορά το αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη ή θα φύγει χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμη περισσότερα.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους. «Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην ελλάδα και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της ελλάδας από το ευρώ».

 «Να τρέξουμε παντού, με συντονισμό, με ομοιογένεια στις θέσεις μας, να υπάρχει ενιαίος λόγος, όχι αντικρουόμενα μηνύματα», σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Αναφερόμενος εμμέσως στις διεργασίες για την επανένωση της ευρύτερης κεντροδεξιάς επισήμανε: «Πάνω απ΄ όλα βάζω τη σωτηρία της πατρίδας και πρώτος εγώ, πιο ψηλά από κάθε άλλη σκέψη μου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ελπίδα μπορεί να δώσει μόνο ένα στέρεο σχέδιο, όπως αυτό της ΝΔ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «σε τέσσερις εβδομάδες ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την ανάπτυξη και θα απορρίψει την καταστροφή».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μάλιστα ότι «μέρα με τη μέρα πυκνώνουν οι δυνάμεις που θέλουν να αποτρέψουμε την καταστροφή». «Μέρα με τη μέρα στρέφονται σε μας όλο και περισσότεροι που ψήφισαν διαφορετικά στις 6 Μαΐου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: