www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρόταση Μάνου για ενιαίο κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-Δράση


Οι πολιτικές διεργασίες ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και όλα δείχνουν ότι τα μάτια μας θα δουν πολλά τις επόμενες μέρες.

Μετά την προσέγγιση Μπακογιάννη-Σαμαρά, ακολούθησε η πρόταση του επικεφαλής της Δράσης Στέφανου Μάνου για συνένωση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα ενιαίο κόμμα, κάτω από μια αξιόπιστη νέα ηγεσία.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ANT1 o κ. Μάνος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του έθεσε το θέμα της συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και της Νέας
Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να μην είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Μάνος τόνισε ότι πρέπει να ενωθούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράση.

"Είχαμε ξεκινήσει μία συζήτηση με την κ. Μπακογιάννη -η οποία είχε αρχίσει και προ των εκλογών- και όλα έδειχναν ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση, τώρα διαβάζω στις εφημερίδες ότι υπάρχει μία παράλληλη ενδεχομένως συζήτηση με τη ΝΔ, αλλά και εκεί δεν φαίνεται να έχει τελειώσει οτιδήποτε", δήλωσε ο κ. Μάνος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία απολύτως κρούση από τη ΝΔ και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ.

"Το μόνο που μπορεί να γίνει για να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση, είναι να ενωθούν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση- κάτω από μία αξιόπιστη νέα ηγεσία, δηλαδή όλα τα τέσσερα κόμματα που χωρίς επιφύλαξη λένε ότι θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος" κατέληξε.

Ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης, σχολιάζοντας στο Twitter, τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάνος τα χαρακτήρισε "μπούρδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: