www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι τελικά αυτοί που θα ψηφίσουν τον Τσίπρα;


Διαβάζω καιρό το ιστολόγιό σας και τολμώ να πω ότι είστε αρκετά αντικειμενικοί και προσπαθείτε να κρατήσετε τις αποστάσεις απ' όλα τα κόμματα.

Παίρνω την  αφορμή να σας γράψω, διαβάζοντας κάποια σχόλια σήμερα στο facebook. Είναι προσωπική μου άποψη και αν θέλετε δημοσιεύστέ τη.

Τα σχόλια λοιπόν έλεγαν ότι ψηφίζουμε Τσίπρα γιατί είναι ο μόνος που τόλμησε και χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και πήγε
κόντρα στο κατεστημένο και στο yes madame/sir.

Διαφωνώ κάθετα μ' αυτή την άποψη και πιστεύω ότι εδώ που έχουμε φτάσει καλώς ή κακώς, δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης. Πιστεύω ότι μ' αυτά που λέει είναι επικίνδυνος και θα βάλει την πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες, που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Μιλάει με υπεροψία και φέρεται σαν να έχει πάρει την πλειοψηφία στις κάλπες. Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι δεν πρέπει να μιλάει εξ ονόματος του ελληνικού λαού το 13%. Αυτός που πήρε το 16% μπορεί να μιλάει; ή ακόμα χειρότερα όταν είχε το 3% και έκανε ένα ολόκληρο κράτος ότι ήθελε, μπορούσε;

Πολύς κόσμος τις τελευταίες μέρες πηγαίνει στις τράπεζες και σηκώνει τα λιγοστά χρήματα που τους έχουν απομείνει φοβούμενοι ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους υπέρ του κοινού καλού όπως είπε ο Τσίπρας. Και δεν τους αδικώ. Οι περισσότεροι απ' αυτούς και δεν λέω όλοι έχουν δουλέψει από το πρωΐ μέχρι το βράδυ για να τα αποκτήσουν και να τα χαρούν όταν και όπως εκείνοι επιθυμούν.

Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα που θα πονέσουν αρκετούς - διαφορετικούς απ' αυτούς που έχουν ήδη πονέσει και ματώσει και αναφέρομαι στους 1.500.000 άνεργους ιδιωτικούς υπαλλήλους που στην τελική δεν έφταιγαν σε τίποτα - αλλά μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά και θα βγούμε από το τούννελ.

Πρέπει όλοι οι πολιτικοί ανεξάρτητα από το που ανήκουν να σταματήσουν να σκέφτονται την καρέκλα τους και το πολιτικό κόστος και να πάρουν άμεσα μέτρα.

Πιστεύω λοιπόν ότι Τσίπρα θα ψηφίσουν αυτοί που για άλλη μια φορά παρασύρθηκαν από τον νέο Τσιπρανδρέου που λέει ότι λεφτά υπάρχουν. Από αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έχουν διορισθεί στο δημόσιο και περιμένουν σύμφωνα με τις εξαγγελίες του να πιάσουν καμμιά καρέκλα και να πίνουν καφέδες όλη μέρα. Απ' αυτούς που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο και περιμένουν να τα πάρουν από τους άλλους (τους ιδιωτικούς υπαλλήλους) που δουλεύουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ για να συντηρήσουν τα τεμπελόσκυλα.
Τσίπρα θα ψηφίσουν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται πόσα χρωστάμε, για το αν είμαστε μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή, αν σήμερα χρωστάμε 10 και αύριο 100, γιατί απλά δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Τσίπρα θα ψηφίσουν αυτοί που κλείνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για να κατέβει πιο γρήγορα τα σκαλοπάτια της χρεοκοπίας η πατρίδα τους. Αυτοί που καίνε και λεηλατούν τις περιουσίες των άλλων χωρίς να τους νοιάζει αν μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να στηθούν ξανά στα πόδια τους, αν χρωστάνε σε τράπεζες, αν έχουν παιδιά να σπουδάσουν.
Τσίπρα θα ψηφίσουν αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει αν τα Σκόπια θα ονομασθούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αν οι λαθρομετανάστες σκοτώνουν εν ψυχρώ και για το τίποτα τους Έλληνες και αν αύριο οι Τούρκοι μπουν και μας κατακτήσουν χωρίς να βρουν καμιά αντίσταση μιας και θα σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα για τις αμυντικές δαπάνες. Θα το διακινδυνεύσουμε λένε. Μήπως αυτό επιδιώκουν;

Μήπως τελικά όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν Τσίπρα δεν είναι πραγματικά Έλληνες;

Έχω πολλά να σας πω ακόμα αλλά φοβάμαι ότι θα κουράσω τους αναγνώστες σας.
Θα ήθελα όμως να δω σχόλια των αναγνωστών σας.

ΜΚ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας... Από το φιλικό μου περιβάλλον, οι μόνοι που ψήφισαν και θα ψηφίσουν Τσίπρα, είναι άτομα που έχουν καταστραφεί οικονομικά (χωρίς τόσα χρόνια να πληρώνουν φόρους και τις εισφορές που προβλεπόταν στο κράτος!!!!!!!!!!) και τώρα που δεν έχουν τίποτα, θέλουν να πάρουν και τους άλλους μαζί τους, άτομα που δεν θέλουν να "σηκωθούν" από τον πάτο, αλλά θέλουν να πάρουν μαζί τους και τους άλλους, οι οποίοι δεν έκαναν την ζωάρα, αλλά πλήρωναν τόσα χρόνια φόρους και μάζευαν όσο μπορούσαν για να έχουν ένα φράγκο στην άκρη... Δυστυχώς η προσωπική μου εκτίμηση από αυτά που βλέπω γύρω μου αυτή είναι...