www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κόντρα Φ. Σαχινίδη-Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΛΑΟΣ εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ευρωζώνη.


Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η κύρωση της απόφασης συνιστά περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Γιατί αυτό που ψηφίζετε σήμερα είναι μείωση της εθνικής κυριαρχίας»,
ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί με μια απλή διαδικασία να ψηφίσει στην ουσία την κατάργηση του υπουργείου Οικονομικών. Δεν θα υπάρχει Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Στη θέση του θα είναι ο κ. Ράιχενμπαχ που θα επιβάλει η κ. Μέρκελ. Ο ελληνικός λαός σάς παρέδωσε το 2009, έστω και τραυματισμένο, κράτος. Και εσείς θα το παραδώσετε αποικία. Αυτό δεν επιτρέπεται», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

 Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον πως δεν λέει την αλήθεια, ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Σαχινίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «ατόπημα» τους ισχυρισμούς του κ. Καρατζαφέρη, ζητώντας να ανακαλέσει. Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υφίσταται καμία συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας και ελληνικής κυβέρνησης.

 «Αν υπάρχει τέτοιο κείμενο με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, παρακαλώ να το καταθέσετε στη Βουλή. Να προσκομίσετε επίσης και να καταθέσετε στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχετε για τα ομόλογα. Αν δεν το κάνετε, τότε αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρετε τι λέτε», τόνισε, κατηγορώντας τον κ. Καρατζαφέρη ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις παραμονές εκλογών.

«Είστε σίγουρος ότι θέλετε τα στοιχεία; Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι είναι μυστικές αυτές οι συμφωνίες. Εσείς δεν γνωρίζετε η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Θα σας καταθέσω τα στοιχεία της Goldman Sachs και τότε θα αναγκαστείτε να φύγετε τρέχοντας», αντέτεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: