www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Φωνές διαμαρτυρίας στην Πελοπόννησο για τα κέντρα μεταναστών


Εναντίον της δημιουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών τάσσονται δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, την αντίθεσή τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

 Για πρόχειρη λύση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας: «Η Πελοπόννησος δεν έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί. Είμαστε σε ετοιμότητα». Πρόσθεσε ακόμη πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία στρατοπέδων λαθρομεταναστών στην
Πελοπόννησο.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε ότι πρόκειται για προεκλογικό σχεδιασμό και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα η δημιουργία αυτών των χώρων. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στην Τρίπολη και την Αρκαδία, και σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να υπάρξει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

 Τέλος, ο δήμαρχος Κορινθίων μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η πόλη έχει δύο προβληματικά σημεία, το λιμάνι και τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ και τόνισε πως δεν θα επιτρέψει να καταστρέψουν κάποιοι την Κόρινθο. «Αυτό δεν θα περάσει. Ο δήμος θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις», τόνισε ο Αλέξανδρος Πνευματικός και προειδοποίησε για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: