www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΝΔ: «Αλαλούμ» με το ειδικό τέλος ακινήτων


Για «αλαλούμ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, με αφορμή τα ζητήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση του ΣτΕ για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, καταγγέλλοντας αδυναμία συνεννόησης των συναρμόδιων υπουργείων.

««Tο “αλαλούμ” ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος έχει πάρει απερίγραπτες διαστάσεις», επισήμανε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και τις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει».

«Αποδεικνύεται, τελικά, πως τόσο για τον κ. Βενιζέλο, όσο και για τον κ. Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης και τόνισε ότι απαιτείται «υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση σήμερα κιόλας». «Το κράτος δεν μπορεί να
συμπεριφέρεται ως δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, καλεί με ανακοίνωσή του τα λαϊκά στρώματα να αρνηθούν να πληρώσουν το «εξοντωτικό χαράτσι (…) αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από την συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό».

«Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο.

Συγκυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τα τερτίπια και σε ό,τι αφορά όσους κατέβαλαν μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αφορά στο ρεύμα, να το υπολογίσουν ως τέτοιο και όχι στο χαράτσι», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: