www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αίτημα εισαγγελικής παρέμβασης για τα χαλασμένα φανάρια στο Μαρούσι


Την επέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα χαλασμένα φανάρια επί της Λ. Κηφισίας, ζήτησε με επιστολή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Υπενθυμίζεται ότι χθες, για το ίδιο θέμα, επισκέφθηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, θέτει ως εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από μέρους της εισαγγελίας καθώς η ζωή σημαντικού αριθμού πολιτών τίθεται καθημερινά σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής: Προς: Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών


«Θέμα: Κίνδυνος από τη μη λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης στη Λεωφόρο Κηφισίας επί δεκαήμερο.


Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,


Αναφερόμαστε σε εσάς για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας των πολιτών. Εδώ και δέκα περίπου ημέρες υπάρχει μία κατάρρευση του συστήματος φωτεινής σηματοδότησης κατά μήκος της Λεωφ. Κηφισίας. Στο Δήμο Αμαρουσίου, η φωτεινή σηματοδότηση που ρυθμίζει την κυκλοφορία στη διασταύρωση της Λεωφ. Κηφισίας με την οδό Πεντέλης δεν λειτουργεί, δημιουργώντας πέρα από κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή, σοβαρότατους κινδύνους για τους πεζούς και για τους οδηγούς των οχημάτων. Μόνο από τύχη δεν έχουμε ακόμα σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους. Αλλά μία ευνομούμενη κοινωνία δεν μπορεί να υπολογίζει στην τύχη.

Στο προαναφερόμενο σημείο, τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί προσπαθώντας να διασχίσουν τη συγκεκριμένη διασταύρωση θέτουν διαρκώς την σωματική τους ακεραιότητα σε άμεσο κίνδυνο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα που έρχονται από κάθε κατεύθυνση. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διασταύρωση αποτελεί κεντρικό κόμβο της περιοχής, τον οποίον χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός οχημάτων καθημερινά, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και όμορων Δήμων που κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας. Πολύ δε περισσότερο, δε χρειάζεται να αναφερθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν όταν διασχίζουν την εν λόγω διασταύρωση άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένοι. Οι προσπάθειες της Τροχαίας για ρύθμιση της κατάστασης είναι απολύτως αποσπασματικές και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, καθώς φυσικά δε διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό για να καλύπτει επί 24ώρου βάσεως όλες τις διασταυρώσεις που καλύπτονται με φωτεινό σηματοδότη.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τα παραπάνω που θέτουν σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο καθημερινά σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: