www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στις 27.02.2012


Χειμωνιάτικο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με αρκετές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παράλληλα οι χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Στερεά, στη Βόρεια Εύβοια και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 6 βαθμούς, στη Ανατολική Ελλάδα από 5 έως 10, στα νότια ηπειρωτικά από 5 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 7 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Πάντως μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση στα επίπεδα των 8 με 9 μποφόρ. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στα πεδινά, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά που από αργά το απόγευμα θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τις βραδινές ώρες ο καιρός είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 7. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις ενισχυόμενοι σταδιακά σε θυελλώδεις εντάσεων 8 με 9 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στρεφόμενοι σε βόρειους.

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά, παροδικές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 300 μέτρων και βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση στα ανοικτά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: