www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σε αίτηση πτώχευσης προχώρησε η χαρτοβιομηχανία DIANA

Τίτλοι τέλους πέφτουν για τη χαρτοβιομηχανία Diana στη Ξάνθη μετά από 31 χρόνια λειτουργίας υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας.

Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Ζερίτη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2012.


Όπως τονίζει ο δικηγόρος της Diana, Χουρμούζης Χουρμουζέλης, η βιομηχανία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία δυο χρόνια, τα οποία οξύνθηκαν μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης όταν οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης.

Παράλληλα, η εξασφάλιση α΄υλών για την λειτουργία της επιχείρησης από το εξωτερικό ήταν αδύνατη, καθώς οι ξένες τράπεζες σταμάτησαν εδώ και καιρό να δέχονται εγγυήσεις.


Χαρακτηριστικό της δεινής κατάστασης στην οποία περιήλθε η άλλοτε κραταιά χαρτοβιομηχανία είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ έκοψε το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο

της Ξάνθης το ηλεκτρικό ρεύμα και η ΔΕΠΑ το φυσικό αέριο.

Οι περίπου 105 εργαζόμενοι είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου, τα οποία στη συνέχεια απέσυραν επειδή πληρώθηκαν την επόμενη ημέρα της κατάθεσής τους.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελο Μπεμπεκίδη, οι εργαζόμενοι αγωνιούν διότι η εταιρεία τους οφείλει τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ δρομολογούν τη νομική διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους.


Ο κ. Χουρμουζέλης, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων.Υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι μερίδιο της ευθύνης για το αδιέξοδο της Diana φέρουν και οι εργαζόμενοι γιατί δεν συμπαραστάθηκαν στη διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας.


Υποστηρίζει, δε, ότι ακόμη και σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Πάνος Ζερίτης προσπαθεί να βρει λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Diana μέσω της προσέλκυσης επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: