Υλικά που θα χρειαστείτε για 5 άτομα
3 αυγά –
75 γρ. ζάχαρη –
5 κουταλιές ουίσκι burbon (JIM BEAM) –
5 κουταλιές κονιάκ –
1 κουταλιά ρούμι –
250 γρ γάλα –
200 γρ. κρέμα γάλακτος –
τριμένο μοσχοκάρυδο (στο ποτήρι προαιρετικά).
Τρόπος παρασκευής
Χτυπήστε με το σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, ώσπου να αφρατέψουν και να
ασπρίσουν.
Κατόπιν χτυπώντας πάντοτε προσθέστε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Ρίξτε το burbon, το κονιάκ, και το ρούμι και βάλτε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε προσθέστε το γάλα και αναμίξτε με προσοχή με την κρέμα σαντιγύ και
τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.
Καλή επιτυχία!
Η ωραιότερη συνταγή egg nog που έχω δοκιμάσει. Την φτιάχνω κάθε χρόνο
Μαργιέττα
3 αυγά –
75 γρ. ζάχαρη –
5 κουταλιές ουίσκι burbon (JIM BEAM) –
5 κουταλιές κονιάκ –
1 κουταλιά ρούμι –
250 γρ γάλα –
200 γρ. κρέμα γάλακτος –
τριμένο μοσχοκάρυδο (στο ποτήρι προαιρετικά).
Τρόπος παρασκευής
Χτυπήστε με το σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, ώσπου να αφρατέψουν και να
ασπρίσουν.
Κατόπιν χτυπώντας πάντοτε προσθέστε λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Ρίξτε το burbon, το κονιάκ, και το ρούμι και βάλτε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε προσθέστε το γάλα και αναμίξτε με προσοχή με την κρέμα σαντιγύ και
τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.
Η ωραιότερη συνταγή egg nog που έχω δοκιμάσει. Την φτιάχνω κάθε χρόνο
Μαργιέττα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου