www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα


Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επικεντρώνονται και σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα περισσότερα δημοσιεύματα τονίζουν τις διαφωνίες των δύο μεγάλων κομμάτων οι οποίες καθυστερούν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

Πρώτο θέμα είναι και σήμερα στο BBC η Ελλάδα ενώ όπως μεταδίδει έπειτα από τρεις ημέρες άκαρπων συνομιλιών η σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες το βράδυ ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί «πιέζονται» να συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία ενός πρώην κεντρικού τραπεζίτη. Επικαλούμενο πηγές της Αθήνας,
μετέδωσε επίσης ότι υπάρχει εμπλοκή στο σχέδιο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η αμερικανική «Wall Street Journal» υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Λ.Παπαδήμος ήταν να αντικατασταθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης -όρος με τον οποίο διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι διαφωνίες στην Ελλάδα καθυστερούν την επιλογή του νέου πρωθυπουργού» γράφουν οι New York Times. Η εφημερίδα τονίζει ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς διαφωνούσαν για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πως στη διαμάχη αυτή ήρθε να προστεθεί και η άρνηση του προέδρου της ΝΔ να υπογράψει το δεσμευτικό κείμενο που ζητούν οι εταίροι.

Η Ελλάδα περιμένει τον νέο της πρωθυπουργό είναι ο τίτλος του CNN το οποίο τονίζει ότι Παπανδρέου και Σαμαράς είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στις συζητήσεις για τον νέο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας» γράφουν οι Financial Times.




Δεν υπάρχουν σχόλια: