www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δυναμική ανάκαμψη για τις τιμές των τραπεζικών μετοχών σε Ιρλανδία και Ελλάδα

Η επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 85 δις. ευρώ της Ε.Ε προς την Ιρλανδία και η συζήτηση για πιθανή επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού πακέτου βοήθειας το 2021 δίνουν φτερά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου σε Ιρλανδία και Ελλάδα.


Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας ξεκίνησε με κέρδη άνω του 2%, στις 1.470 μονάδες, καθώς οι τιμές των τραπεζικών μετοχών αντέδρασαν δυναμικά κατά μέσο όρο 3,72%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που την προηγούμενη εβδομάδα προσέγγιζε νέες χαμηλές τιμές, δείχνει σήμερα να ανακάμπτει. Αυτή την ώρα ο τίτλος κερδίζει 4,67% στα 6,72 ευρώ.

Η Αγροτική κερδίζει 6,06%, η Eurobank 4.52%, Alpha Bank 3,36% κλπ. Το γεγονός ότι οι επενδυτές βλέπουν με καλύτερο μάτι τις εξελίξεις, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας,
λειτουργεί ευεργετικά στο να πάρει ανάσες η χρηματιστηριακή αγορά.

Η άνοδος των τραπεζών έχει επεκταθεί στο σύνολο με αποτέλεσμα όλοι οι βασικοί δείκτες να κινούνται υψηλότερα, της υψηλής κεφαλαιοποίησης 2,76%, της μεσαίας 1,42% και της μικρής 2,22%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: