www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βολές ΝΔ κατά Πάγκαλου για δηλώσεις σχετικά με ενδεχόμενη αναδιάρθωση χρέους

Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Θόδωρο Πάγκαλο, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο Βήμα της Κυριακής και στη ΝΕΤ, με τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει στο μέλλον αναδιάρθρωση του χρέους.
«Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά στο Βήμα ο κ. Πάγκαλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι προκύπτει «μείζον θέμα για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ» και προσθέτει ότι άθελά του ο κ.
Πάγκαλος «αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της. Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους, που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι, που επένδυαν στην χρεοκοπία της χώρας. Ο Ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί τον κ. Παπανδρέου «να απαντήσει -άμεσα- ο ίδιος επί της ουσίας και αν μεν ο αντιπρόεδρός του έβλαψε τη χώρα, να τον αποπέμψει».

«Διαφορετικά», καταλήγει ο Π.Παναγιωτόπουλος, «ο πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια, γι’ αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του τα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πάγκαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: