www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Apple αίρει τους περιορισμούς για την επιδιόρθωση των προϊόντων της εντός ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως εξασφάλισε από την αμερικανική εταιρεία υπολογιστών Apple την άρση των περιορισμών στην χρήση εργαλείων για την υλοποίηση εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα iPhone, όπως επίσης και εγγυήσεις για την επιδιόρθωση του υλικού της εντός της ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια χαιρέτισε τις αποφάσεις του αμερικανικού ομίλου και ανακοίνωσε τον τερματισμό των ερευνών για την ικανοποίηση των ευρωπαϊκών αιτημάτων.

«Η ανακοίνωση της Apple για την προκαταρκτική μας έρευνα δείχνει πως η Κομισιόν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κανονισμούς για τον ανταγωνισμό προκειμένου να εξασφαλίσει τάχιστα αποτελέσματα για την αγορά με εμφανή πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, χωρίς να ξεκινήσει
μία επίσημη διαδικασία», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν της επιτροπής.

Η έρευνα της Κομισιόν είχε αρχίσει την περασμένη άνοιξη και περιελάμβανε τις εταιρικές πρακτικές της Apple σχετικά με τα iPhone.

Πρόσφατα, η Apple χαλάρωσε τους περιορισμούς στα εργαλεία ανάπτυξης και τις γλώσσες προγραμματισμού των εφαρμογών στο iPhone. Επιπλέον επέτρεψε τις διασυνοριακές εγγυήσεις επιδιόρθωσης για τις χώρες της ΕΕ.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής θα θέσει τέλος στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την επιδιόρθωση ενός iPhone που είχαν αγοράσει σε άλλη χώρα από αυτήν που κατοικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: