www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Νέος ΦΠΑ από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου

Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα, η αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 10% και από 19% σε 21% κάτι που αναμένεται να ανεβάσει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα, τιμολόγια των ΔΕΚΟ, εισιτήρια και υπηρεσίες.


Ο χαμηλός ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται στο 5% για εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.

Από τα μεσάνυχτα αυξάνονται και οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς.

Στις Αφίδνες η τιμή για τα ΙΧ διαμορφώνεται στο 1,90, στη Θήβα στα 2,30 και στην Τραγάνα στα 2,20 ευρώ.

Στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο οι τιμές για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν όπως έχουν. Δεν αλλάζει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό.

Αρκετές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δηλώνουν διατεθειμένες να μην αλλάξουν τις τιμές τους.

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2010.

ΚΚΕ για το ΦΠΑ

Κάλεσμα στους εργαζομένους να μη συμβιβαστούν «με τη νέα φοροληστεία από την αύξηση του ΦΠΑ», απευθύνει το ΚΚΕ

«Αντίθετα», προσθέτει, «πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη δραστική μείωση του ΦΠΑ και την πλήρη κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στη ΔΕΗ, στο νερό και στα καύσιμα».

«Να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια τους. Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα στη γραμμή: Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία», καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: