www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδοντίατροι

Χαρακτηρίζοντας ως «ψευδεπίγραφη» την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που θα έχει «τραγικές συνέπειες στους ίδιους, αλλά και στους πολίτες» οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων στις 2 Μαρτίου.

Με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου Υγείας και την «αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος που θα εξαιρούσε το επάγγελμα, για λόγους δημοσίου
συμφέροντος, από την πλήρη απελευθέρωση».

Με απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του, ο ΟΣΘ προγραμματίζει 24ωρη απεργία στις 2 Μαρτίου, «ημέρα εκδίκασης της προσφυγής του Συλλόγου κατά του υπουργείου Υγείας. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους.

Ο ΟΣΘ αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για «να υπερασπιστεί το λειτούργημα του οδοντιάτρου, που κινδυνεύει από την πλήρη υποταγή των κυβερνήσεων στις αγορές».

Τέλος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία να αναλάβει «δράσεις για τη στήριξη της πρωτοβουλίας του, σε συνεργασία με τους οδοντιατρικούς συλλόγους της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: