www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επανέλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ


Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομικών, έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χ. Νικολακόπουλο και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του ΥΠΟΙΚ (ΚΕΠΥΟ) Ν. Ρουμελιώτη.

Στη διάρκεια πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Νικολακόπουλος είχε ισχυριστεί ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ ο κ. Ρουμελιώτη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του
προσωπικού και των στελεχών των υπουργείου και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Επειδή μάλιστα ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ υποστήριξε ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της Γραμματείας τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις.

«Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, μετά και τη σημερινή παρέμβαση στη Βουλή της Ντόρας Μπακογιάννη, να διατάξει έλεγχο του πόθεν έσχες των υπαλλήλων του υπουργείου, κινείται στη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία, σημειώνει πάντως πως «η απόφαση αυτή όμως, αν δεν έχει ουσιαστικές κυρώσεις γι' αυτούς που θα βρεθούν επίορκοι, δε θα έχει καμία σημασία».


«Είναι ώρα να ξεκαθαρίσει το κράτος, αποκαλύπτοντας εκείνους που συγκροτούν μηχανισμούς διαφθοράς και οδηγώντας τους μια και καλή εκτός δημοσίου τομέα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: