www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

΄Εμφαση στα αναπτυξιακά μέτρα έδωσε ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση με την τρόικα


Η πορεία του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως οι προτεραιότητες και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με τους επικεφαλείς της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε έμφαση στα θεσμικά, διαρθρωτικά και αναπτυξιακά στοιχεία, που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε να αποτελέσουν το βασικό όχημα για την αντιμετώπιση της κρίσης και για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος με ανταγωνιστικά χαρακτήρα, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει ευκολότερα
και ταχύτερα την οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των προγραμμάτων που εφαρμόζουν σήμερα ευρωπαϊκές χώρες.

Η τρόικα ολοκληρώνει σήμερα τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και αναχωρεί από την Ελλάδα, για να επανέλθει περίπου στα μέσα του Ιανουαρίου, ώστε να αρχίσουν οι λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: