www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Κλείδωσε» το όνομα του Λουκά Παπαδήμου


«Κλείδωσε» το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με όλες τις νέες ενδείξεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Στο Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την παραίτηση της κυβέρνησής του και ακολούθως ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και
θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, το Eurogroup αναμένει για τη εκταμίευση της έκτης δόσης δεσμευτική επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Όπως εξάλλου είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: