www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ


«Είμαστε πια κοντά σε συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα πρόσωπα με τα οποία γίνονται επαφές για να αναλάβουν κομβικούς ρόλους στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το γεγονός ότι τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα και αυτό της Δημοκρατικής Συμμαχίας προσφέρουν διακομματική στήριξη για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

«Δεν είναι εύκολα τα βήματα, η ελπίδα, όμως – νομίζω, όλων μας - είναι ότι δεν θα βρούμε εμπόδια στην πράξη, αλλά θα πρυτανεύσει ένα θετικό κλίμα σ' αυτή την προσπάθεια για να διαμορφώσουμε
και μια κουλτούρα συνεργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι πολύ σημαντικό «με τη Νέα Δημοκρατία και με όλους όσοι συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα, να υπάρξει κάποια προσπάθεια να βρούμε κοινές λύσεις και επιλογές».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις κατά το χθεσινό Eurogroup, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει «να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά, για να κλειδώσουμε τα θετικά, ευεργετικά και σημαντικά κεκτημένα» της συμφωνίας του Οκτωβρίου.
 
Τέλος, όπως είναι ήδη γνωστό, γνωστοποίησε στους υπουργούς πως θα ήθελε να είναι στη διάθεσή του οι παραιτήσεις τους, «ώστε αν προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα, να ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία της παραίτησης της κυβέρνησης και να μπορέσει μετά να καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμβούλιο Αρχηγών, όπου θα διαπιστωθεί άμεσα, ότι υπάρχει η δεδηλωμένη για το νέο πρόσωπο του Πρωθυπουργού ο οποίος θα αναλάβει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: