www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Γ. Ραγκούσης: Άρθρο – μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση των ταξί

Μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση των ταξί στέλνει ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Όπως λέει ο κ. Ραγκούσης, «τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους».

Παράλληλα, ο υπουργός προσθέτει ότι «αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων - και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι - και όχι τα δικαιώματα των πολλών».

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης αναρωτιέται «τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη
με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».

Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν. Όπως λέει «μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των ταξί άφησε ο τέως υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας παράλληλα στις αιχμές του διαδόχου του για το Προεδρικό Διάταγμα.

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι το ΠΔ Ρέππα δεν πέρασε από κανένα κυβερνητικό όργανο, ο κ. Ρέππας, τόνισε ότι οι κανονιστικές πράξεις δεν συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς είναι θέμα των συναρμόδιων υπουργών, οι οποίοι υπέγραψαν.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή την Τρίτη, ενώ θα συνεδριάζει ο Τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: