www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δ. Χριστόφιας: Μαύρη ημέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία


Συγκλονισμένος για την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι «σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέβη στη ναυτική βάση και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Οπως είπε, σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 13.30 θα εξετασθούν τα συμβάντα και αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας», τόνισε ο κ. Χριστόφιας και εξέφρασε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον
τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους». «Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί εντός της ναυτικής βάσης ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς εκφράζει την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: