www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα

Με την ομιλία του στο κοινοβούλιο συνεχίζει ο Κινέζος πρωθυπουργός την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Νωρίτερα ο Γουέν Τζιαμπάο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής και επισκέφθηκε την Ακρόπολη, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Το πρόγραμμα του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με το γεύμα που θα του παραθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ.


Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Γουέν Τζιαμπάο υπογράφηκαν 2 διακρατικές και 11 επιχειρηματικές συμφωνίες στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του
πολιτισμού.

"Η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και προνομιακός εταίρος της Κίνας στην Ε.Ε", δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, κάνοντας γνωστό ότι το Πεκινο έχει ήδη αγοράσει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει στην αγορά νέων ομολόγων που θα εκδοθούν.

Επίσης, τόνισε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να διπλασιάσει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και προανήγγειλε την ενίσχυση των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, δε, την ίδρυση ταμείου χρηματοοικονομικής υποστήριξης των ελλήνων εφοπλιστών με 5 δις δολάρια για ναυπηγοεπισκευές στην Κίνα, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

"Για ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης να βγει η χώρα μας από την κρίση", έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Κίνας βασίζεται στη βαθειά εμπιστοσύνη, τη φιλία και το δυναμισμό".

Αύριο ο κ.Τζιαμπάο θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ιταλία και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: