www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Υπό εξέταση φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις

Μέτρα για την επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων τον Σεπτέμβριο, τις βασικές αρχές του προϋπολογισμού του 2011, το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου αλλά και τα φορολογικά κίνητρα που ζητά επίμονα ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ συζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.


Ο λόγος για την τρίτη κατά σειρά σύσκεψη μέσα σε ισάριθμες ημέρες με επίκεντρο την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε και η δυνατότητα να αναγγελθούν από το βήμα της ΔΕΘ φοροαπαλλαγές ή μειώσεις φόρου για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργό Φίλιππου Σαχινίδη του πρόεδρου του ΣΟΕ Γιώργου Ζανιά και όλους τους γενικούς
γραμματείς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκε μεταξύ άλλων νέα ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα με μεγάλη έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση των οφειλών, ενίσχυση των ελέγχων σε όσους έχουν υψηλή περιουσία και υψηλά εισοδήματα, διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ, ΦΜΥ και όλων των παρακρατούμενων φόρων.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση 20 λεπτών με τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο. Στελέχη αναφέρουν ότι πρόκειται για την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους ώστε να υπάρχει συντονισμό στην δράση των δύο ανδρών η οποία προβλέπεται και από το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: