www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

«Έφηβη χήρα αντάρτη» η γυναίκα καμικάζι στη Μόσχα

Οι ρωσικές ανακριτικές αρχές αναγνώρισαν τη μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο 39 ανθρώπων το βράδυ της Δευτέρας στο μετρό της Μόσχας, μία 17χρονη που ήταν χήρα ενός αντάρτη του Καυκάσου, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.


«H Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα, 17 ετών, χήρα του αντάρτη διοικητή Ουμαλάτ Μαγκομέντοφ, που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου, αναγνωρίστηκε ως μία από τις γυναίκες που
ανατίναξαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τους διεξάγοντες τις έρευνες στο Νταγκεστάν.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δύο τους ήταν επίσημα παντρεμένοι και σε φωτογραφία του ζεύγους που δημοσιεύεται ο Μαγκομέντοφ δεν φοράει δακτυλίδι.

Η Αμπντουραχμάνοβα είχε γνωρίσει τον Μαγκομέντοφ όταν ήταν 16 ετών μέσω του ιντερντετ και ακολούθησε συνάντησή τους στο σπίτι του. Ο τελευταίος σκοτώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο Χασαβιούρτ στο δυτικό Νταγκεστάν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Kommersant η ταυτότητα της άλλης γυναίκας καμικάζι δεν έχει επίσημα εξακριβωθεί, αλλά μπορεί να πρόκειται για την Μάρχα Ουσταρχάνοβα από την Τσετσενία.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: