www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της χώρας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία, με απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Επίσης, ξεκινά από σήμερα και επ' αόριστον η πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου και
Κοραή), στην Αθήνα, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αργά χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παν. Πικραμένου και τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Α. Αργυρού, Υγείας Χρ. Κίττα και Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη,του προέδρου του ΠΦΣ Θοδ. Αμπατζόγλου, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κ. Λουράντου και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) Κ. Κούβαρη.

Ελλείψει ρευστού, τα χρήματα που συζητιόταν να τους δοθούν δεν θα υπερέβαιναν τα 100 εκατομμύρια. Άλλωστε, ο λογαριασμός του ΕΟΠΥΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη καθώς μέχρι τώρα οι φαρμακοποιοί εμμένουν στην απόφασή τους να κατεβάσουν τα ρολά των φαρμακείων αύριο και να σταματήσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Τα χρέη του Οργανισμού υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι οφειλές του Απριλίου και του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: