www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

«Πάγωμα» αποδοχών προτείνει ο ΣΕΒ


Με βασικές θέσεις το πάγωμα των κατώτατων αποδοχών για όσο διαρκεί η κρίση και τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά ο ΣΕΒ.

Σε ανακοίνωσή του εν όψει του αυριανού διαλόγου, ο ΣΕΒ ξεκαθαρίζει ότι επιδιώκει να διασφαλίσει «το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η
κρίση».

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι έχει υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι η Εθνική Σύμβαση είναι ιερή και απαραβίαστη και ξεκαθάρισε ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αποδεχθεί μείωση των μισθών, κατάργηση ή μείωση του 13ου και του 14ου μισθού ή ο,τιδήποτε αφορά ωριμάνσεις ή κανονισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: