www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Νέες στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλλεϊ

Χειρόφρενο για 6 ώρες σηκώνουν σήμερα Δευτέρα τα μπλε λεωφορεία και για 4 τα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας απο τις 11 το πρωΐ έως τις 5 το απόγευμα και στον ΗΛΠΑΠ από τη μια έως τις πέντε προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση.

Μέσα στον Μάρτιο πάντως αναμένεται να πραγματοποιηθούν άλλες στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.


Για αύριο Τρίτη, το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα. Τα μέλη του Κινήματος καλούν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απο τις 6.30 εως τις 9.30 αύριο το πρωΐ.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα μέλη της Κίνησης κατά των διοδίων σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή που πέρασε χωρίς να πληρώσει διόδια απο τον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, ενώ κράτησαν τις
μπάρες ανοιχτές για περίπου μισή ώρα.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις», λέει το μέλος της Κίνησης Βορειοανατολικής Αττικής κ. Τάκης Κουρής. « Ο νόμος μπορεί να έχει ψηφιστεί αλλά εμείς θα προσφύγουμε για να τον ακυρώσουμε».

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση του χάρτινου εισιτήριου απο το ηλεκτρονικό το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ απο τα μεσα τού 2012. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον διεθνή διαγωνισμό προκειται να τεθει σε δημόσια διαβούλευση μεσα στις επόμενες μερες.

Ήδη, εξετάζεται ο καθορισμός τού κόμιστρου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και προβλέπεται να υπαρχει μείωση της τιμής τού κόμιστρου τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Σε ό,τι αφορά το είδος τού εισιτηρίου εξετάζονται 2 τύποι: το πολλαπλό -με έξυπνη κάρτα μνήμης- και κάρτα που θα αντικαταστήσει τις μηνιαίες και τις ετήσιες. Αυτη θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και το κόμιστρο θα είναι χαμηλότερο του πολλαπλού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: