www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Microsoft: οι πρόσφατες μπλε οθόνες οφείλονται σε rootkit

Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft διέθεσε στο κοινό μια σειρά ενημερώσεων ασφαλείας για τις εκδόσεις των Windows. Το πακέτο περιελάμβανε και το update MS10-015, το οποίο έκλεινε ένα κενό που υπάρχει στα Windows από το 1993. Ωστόσο, αμέσως μετά την εγκατάσταση του εν λόγω update, πολλοί χρήστες των Windows XP διαμαρτυρήθηκαν για προβλήματα στη λειτουργία του υπολογιστή τους, με κοινό παρονομαστή τη διαβόητη Blue Screen of Death [BSOD].

Η Microsoft ξεκίνησε έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τα ευρήματα της οποίας είναι αθωωτικά για το λειτουργικό σύστημα και τις ενημερώσεις του. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προβλήματα εμφανίζονται σε μηχανήματα που είναι μολυσμένα με το rootkit Alureon. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι επηρεάζονται μόνο οι 32-bit εκδόσεις και όχι οι 64-bit.

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να προχωρήσουν σε πλήρη έλεγχο του υπολογιστή με ένα ενημερωμένο antivirus. Το συγκεκριμένο rootkit είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί από το σύστημα, οπότε δεν αποκλείεται να χρειαστεί τελικά format για την εξάλειψη των προβλημάτων.

Πηγή: Digital Trends

Δεν υπάρχουν σχόλια: