www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Χορήγηση βίζας για πέντε ελληνικά νησιά


Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και αφορά τα νησιά
Ρόδος, Κως, Σάμος, Χίος και Λέσβος.  

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι θεωρήσεις εισόδου θα γίνονται σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στα νησιά Ρόδος, Κως, Σάμος, Χίος και Λέσβος, στα οποία διατίθεται η απαραίτητη υποδομή και το κατάλληλο προσωπικό για τη διεξαγωγή των συνοριακών ελέγχων και τη χορήγηση θεωρήσεων».  

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος δήλωσε: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενθαρρύνει τις επισκέψεις τουριστών προερχόμενους από τη γείτονα χώρα προς την Ελλάδα και αποβλέποντας στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, προβαίνει σε εφαρμογή ενός προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Η επιτυχής εφαρμογή αυτού του πιλοτικού προγράμματος, πέραν των θετικών οικονομικών του παραμέτρων, θεωρείται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών και θα καταδείξει στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα μέσα από ένα πνεύμα αλληλεγγύης συνεισφέρει στη μεγαλύτερη προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: