www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θάνος Τζήμερος: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συζητήσεων


Την ανάγκη να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια τονίζει με ανακοίνωσή της η «Δημιουργία, Ξανά!» του Θάνου Τζήμερου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Τα πολιτικά κόμματα που είτε με τις ανεύθυνες πράξεις τους, είτε με την ανεύθυνη ανοχή τους, κατέστρεψαν τη χώρα, σήμερα αδυνατούν να συμφωνήσουν στο αυτονόητο: στη συνεργασία τους για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τα πολιτικά κόμματα, τα οποία διεκδίκησαν την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν, σήμερα συνεχίζουν τη μικροπολιτική, σε βάρος της χώρας.

Από τη διαδικασία των συζητήσεων που θα έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, η “Δημιουργία, ξανά!” ζητάει το αυτονόητο: να δοθούν τα πρακτικά των συζητήσεων στη
δημοσιότητα.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει το πώς και με ποιά επιχειρήματα συζητούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για το μέλλον του. Δικαιούται να γνωρίζει το πώς αυτοί διαχειρίζονται την ψήφο του. Δικαιούται να μάθει τί απ’ όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες είναι αλήθεια και τί είναι ψέμματα.

Η Δημοκρατία δε θα πρέπει να φοβάται τη διαφάνεια ή τον έλεγχο και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο λαός τους παρακολουθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: