www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο


Μόλις περίπου μία ώρα διήρκεσε η σύσκεψη των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του νέου γύρου διαβουλεύσεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.

 Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις βγαίνοντας από τη σύσκεψη, όμως ο κ. Βενιζέλος αλλά και ο κ. Κουβέλης έκαναν γνωστό πως θα προβούν σε δηλώσεις αργότερα απόψε. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν.

 «Συνεχίζω να αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξευρεση λύσης», δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υπαρκτό πρόβλημα. Ερωτηθείς λίγη ώρα πριν από την έναρξη της σύσκεψης, εάν είναι αισιόδοξος, ο Κάρολος Παπούλιας περιορίστηκε να πει από την πλευρά του
χαριτολογώντας: «Γιατί; Για να δημιουργήσω νέο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ;».

 Στο «ραντεβού» στο Προεδρικό Μέγαρο δεν παρέστη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε «επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών», δηλώνοντας πάντως «ανοικτός» σε κατά μόνας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή σε σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής».

 Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις χθεσινές συναντήσεις, με αποτέλεσμα, όπως είπε, ο λαός να πληροφορείται από τις διαρροές των ΜΜΕ, τα οποία «εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ». «Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε παιδάκια», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν την ισχύ και τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς το κόμμα του. Ξεκαθάρισε επίσης ότι σαφής στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά χωρίς την «καταστροφική λιτότητα», ενώ χαρακτήρισε τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη ως «προσωπικές δεσμεύσεις», τις οποίες απονομιμοποίησαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι «δεν έχει καμία απολύτως πολιτική βάση να συγκαλείται ξανά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τους τρεις εντολοδοχόδους, συν τον κ Κουβέλη, το τελευταίο κόμμα σε ποσοστά στη Βουλή». Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm ο κ. Σκουρλέτης άσκησε ανοικτά κριτική στον Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας πως «θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πιο προσεκτικός» και εξέφρασε το φόβο ότι «περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση».

Αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη της Ε.Ε. σήμερα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του λαού προς την εξουσία, αλλά ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, διεμήνυσε με τη σειρά του ο Μανώλης Γλέζος http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2178032 .

Αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Φ. Κουβέλης

 Νέες εκλογές εντός του Ιουνίου προέβλεψε ο Φ. Κουβέλης, μετά την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ «ούτε μετά τις εκλογές».

 Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση είναι προϋπόθεση, προκειμένου «το σχήμα να μην είναι εξαιρετικά εύθραυστο, με τον κίνδυνο να καταρρεύσει την επόμενη μέρα της γέννησής του».

Επέκρινε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ακόμη και στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την ανοχή της ΝΔ και τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ καταλόγισε στην Κουμουνδούρου για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», στη βάση της συζήτησης για την ενότητα της Αριστεράς.

 Ξεκαθάρισε τέλος, ότι δεν του έγινε καμία πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, τύπου Μόντι, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

 Δυσφορία εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

 Τη δυσαρέσκειά τους για τη μη πρόσκληση του κόμματος στην αποψινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασαν νωρίτερα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

 Ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος χαρακτήρισε «δυσεξήγητη» την απόφαση του Κ. Παπούλια να μην συμπεριλάβει το κόμμα του στη αποψινή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τόνισε επίσης ότι απαιτείται διαφάνεια στις διαβουλεύσεις, και ότι «με τεμαχισμένες συζητήσεις άκρη δεν θα βγει».

 «Δεν κατανοούμε γιατί θα έπρεπε να εξαιρεθούμε από την αποψινή σύσκεψη, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», δήλωσε από την πλευρά του στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Oσον αφορά τα σενάρια συνεργασιών, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ διέψευσε κατηγορηματικά νωρίτερα τα περί συνομιλιών με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: