www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τα πρώτα συμπεράσματα από 6.000 δείγματα


Λιγότερα γραπτά, σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογούνται στη βαθμολογική κλίμακα 18-20 (άριστα) στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (με τις γνωστές ανακολουθίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων).

Αυτό φαίνεται από ένα δείγμα περίπου 6.000 γραπτών από Βαθμολογικά Κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα και
Βόλος).

Αντίθετα, όπως αναφέρουν τα Νέα, από το ίδιο δείγμα δεν φαίνεται να μειώνεται το ποσοστό των αριστούχων, σε σχέση πάντα με πέρυσι, στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Στο ίδιο δείγμα, 25% των γραπτών στη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο διαγωνίστηκε το σύνολο των υποψηφίων και των τριών Κατευθύνσεων, και 30% των γραπτών στη Νεοελληνική Λογοτεχνία έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση.

Το ίδιο συμβαίνει για το 40% των γραπτών στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας καθώς και για το 40% των γραπτών στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (μάθημα κλειδί, εκτός των άλλων, και για την είσοδο των υποψηφίων στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: