www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης


Σήμερα επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της εσωκομματικής διαδικασίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για την αναγέννηση της παράταξης, αλλά και για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας». «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ'έξω κανέναν», υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

 Σήμερα, πρόσθεσε, είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι συστηματικά καλλιέργησαν και επεσήμανε ότι με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε
μία μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας.

 «Εχω πλήρη συνείδηση των λαθών, των καθυστερήσεων και των παραλείψεων, είναι διαχρονικά μεγάλη η ευθύνη μας για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν ή για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί. ... ξέρω πόση είναι η πίκρα, ξέρω ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, ξέρω τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας εκ νέου αυτοκριτική. Η χώρα, συνέχισε, μπήκε σε μία δοκιμασία, αλλά τώρα υπάρχει και πάλι ελπίδα επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, δουλειά, σχέδιο, ενότητα, να σπάσουμε αγκυλώσεις.

 Εκτιμήσεις για πάνω από 200.000

 Εν τω μεταξύ άρχισε και η ροή των αποτελεσμάτων της σημερινή εκλογικής διαδικασίας. Με καταμετρημένο το 25% ψήφισαν 49.742, εκ των οποίων 48.142 -ήτοι ποσοστό 96,78%- τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Ιπποκράτους, ο αριθμός των ψηφισάντων μπορεί και να ξεπεράσει τις 200.000

 Στην Α' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια.

 Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα, ο κ. Βενιζέλος έλαβε 7.487 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια.

Συνολικά στις δύο περιφέρειες ψήφισαν 21.497, έναντι 65.000 στις εσωκομματικές εκλογές του 2007.

 Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση στα γραφεία της Ιπποκράτους με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως έγινε γνωστό, η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα γίνει τη Δευτέρα στις 15.00. Κατά την αποχώρησή του από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις 21.00, ο κ. Παπανδρέου πέρασε και από την αίθουσα Τύπου για να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους, τους οποίους πληροφόρησε για τη διαδικασία που θα λάβει χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου:

 «O κόσμος του ΠΑΣΟΚ πήρε σήμερα και πάλι στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης, την υπόθεση της Πατρίδας.

 Σήμερα ξανασυναντηθήκαμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, με την ελληνική κοινωνία, με την κοινωνική βάση της παράταξης που φάνηκε πιο ανθεκτική, πιο δυναμική, πιο μαχητική από ό,τι κάποιοι πίστευαν. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε και σήμερα τον λαϊκό, πατριωτικό και δημοκρατικά υπεύθυνο χαρακτήρα του.

 Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό που έγινε σήμερα με πρωτοπόρους απλούς ανθρώπους που υφίστανται στο πετσί τους τις συνέπειες της κρίσης, αλλά ξέρουν ότι αυτή η παράταξη έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη, την ελπίδα. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στους συνταξιούχους που μετέχουν στις μεγάλες εθνικές θυσίες, στους απόδημους Έλληνες που πήραν μέρος στη διαδικασία αυτή.

 Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους πήραν σήμερα μέρος σε αυτή τη συλλογική πολιτική πράξη.

 Ευχαριστώ από την καρδιά μου την καθεμιά και τον καθένα προσωπικά και του σφίγγω το χέρι. Μας συνδέει πλέον μια σχέση προσωπική, όχι απλά και μόνο πολιτική.

 Ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, την εντολή. Μαζί θα προχωρήσουμε.

 Ευχαριστώ τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη σημερινή ελπιδοφόρα και αισιόδοξη δήλωσή του για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

 Με την εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της εποχής, συμμετοχή τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλώς να αναδείξουν και να στηρίξουν το νέο Πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα:

 Πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ψυχή του.

 Πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

 Ιδίως τώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται στο κομβικό σημείο ανάμεσα στην κρίση και την, ορατή πια, προοπτική εξόδου από αυτή.

 Ο λαός που σηκώνει το τεράστιο βάρος των θυσιών που απαιτούνται για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου, για να ξανακερδίσει η Ελλάδα την υπερηφάνεια και την αυτοδυναμία της, ξέρει πολύ καλά τι θέλει:

 Θέλει ασφάλεια και σταθερότητα. Τη βεβαιότητα ότι οι θυσίες του είναι κατανεμημένες δίκαια και πιάνουν τόπο. Ότι υπάρχει και εφαρμόζεται υπεύθυνο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ότι η χώρα θωρακίζεται για να μην ξαναπεράσει την ίδια περιπέτεια.

 Ο λαός θέλει να ξέρει την αλήθεια. Να υπάρχει ειλικρινής και καθαρή πολιτική γραμμή. Ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση, ικανή να διαχειριστεί την κρίση, να διαπραγματεύεται με επιτυχία στην Ευρώπη, να οργανώσει το μέλλον της Πατρίδας μέσα από την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτική σταθερότητα.

 Έχουμε, φίλες και φίλοι, κι έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, των καθυστερήσεων και των παραλείψεων. Είναι διαχρονικά μεγάλη η ευθύνη μας για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν ή για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί.

 Ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια, η πίκρα, η πίεση που υφίστανται όλες οι ελληνικές οικογένειες, όλες οι ηλικίες. Ξέρω ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος. Ξέρω τι σημαίνει να μην υπάρχει δουλειά στο μαγαζί. Τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη. Τι σημαίνει να φοβάσαι μην χάσεις την δουλειά σου σε ηλικία που είναι δύσκολη η προσαρμογή. Τι σημαίνει να νιώθει η νέα γενιά ότι έχει αδικηθεί, ότι τα πράγματα είναι γι’ αυτήν πολύ πιο δύσκολα.

 Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, μπήκε σε μια πρωτοφανή δοκιμασία και τώρα, με τεράστιο κόπο και κόστος, υπάρχει και πάλι ελπίδα, προοπτική επανόδου σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προοπτική αναπλήρωσης των απωλειών και αποκατάστασης των αδικιών. Ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες που βρίσκονται μέσα στο μυαλό και τα χέρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Μέσα στην ίδια τη γη μας.

 Χρειάζεται όμως δουλειά, σχέδιο, ενότητα, σταθερότητα, ευαισθησία και μαζί αποφασιστικότητα. Χρειάζεται να σπάσουμε αγκυλώσεις και στερεότυπα. Να σεβαστούμε το εθνικό μας καθήκον για αλήθεια και αλληλεγγύη.

 Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έκανε με επιτυχία μια μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας. Οι ίδιοι οι πολίτες μας είπαν ότι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη βρίσκεται και θα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Σήμερα είναι ανοιξιάτικη ημέρα ελπίδας και ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι συστηματικά καλλιεργούν.

 Φίλες και φίλοι, αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’ έξω κανέναν, κανέναν πρόθυμο, έτοιμο και ικανό να βοηθήσει στην ριζική ανανέωση, στην αναγέννηση της παράταξης και στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανόρθωσης της Ελλάδας.

 Σήμερα, όλοι εδώ στο ΠΑΣΟΚ, νιώθουμε το βάρος μιας προσδοκίας που γεννιέται πάλι. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι εύκολο, καθόλου εύκολο, ούτε συγχωροχάρτι ούτε λευκή επιταγή.

 Επανιδρύθηκε όμως σήμερα μια σχέση εμπιστοσύνης, ως θεμέλιο για το νέο ξεκίνημα της Παράταξης που υπάρχει χάριν της Πατρίδας και του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού.

 Αρχίσαμε!»

 «Οι συνήθεις διαπιστώσεις, οι μικρές δόσεις αυτοκριτικής και οι μεγαλόστομες υποσχέσεις της νέας ηγεσίας δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στην ίδια πορεία», σχολίασε για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου η Δημοκρατική Συμμαχία, ξεκαθαρίζοντας πως «η αλλαγή ηγεσίας δεν μειώνει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχε ο κ. Βενιζέλος, για το γεγονός ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: